Missers

PostNL is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de inhoud van deze site!!

Foto: Ron Reuver

 

Waar gewerkt (gehakt) wordt vallen spaanders!!

 

 

Mensen die Werken maken fouten.

Mensen die weinig werken maken weinig fouten.

Ik ken ook mensen die helemaal geen fouten maken !!!

     

Van de weg gereden

Op 2 juli 2015 werd, om 19.20 uur, op de A-12 bij Waddinxveen een collega gesneden en mogelijk geraakt, door een slingerende personen auto. Onze collega kon nog zelf uit de wagen komen, wat al een wondertje mag heten als je de cabine zo ziet en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Gelukkig bleken zijn verwondingen mee te vallen, gebroken neus, blauwe ogen en een hersenschudding maar de schrik zit er goed in.De A12 richting Den Haag was volledig afgesloten voor al het verkeer.

Meer info en foto's

Wat nieuw is kan ook kapot (part II)

Foto: Kees de Willigen Foto: Richard de Jonge

Foto: Richard de Jonge

In Rotterdam moeten ze gedacht hebben wat ze in Amsterdam kunnen, kunnen wij ook, zij het met een nieuwe MAN trekker. (zie elders). Een wagen van het cluster Rotterdam, stond in Rotterdam voor een dok geparkeerd. Een Charter die het terrein wilde verlaten draaide met zijn combinatie met  gestuurde trailer te kort langs de Postnl wagen en ramt deze links van voren waarbij de cabine dusdanig ontzet werd dat de wagen moest worden afgevoerd.
Foto: Kees de Willigen 

Niet één ....

....maar twee!!!

Op het eerste gezicht lijkt het een aanrijding met 1 personenwagen maar het blijken er twee. Het ongeval is van begin oktober 2014, verdere details ontbreken.

Foto's 3-10-14

   Post <--> Duif

Foto: John v/d Berg

Op 22 oktober 2014 reed een collega over de A-12 richting Waddinxveen en werd frontaal geraakt door een overvliegende duif. De chauffeur was erg geschrokken, met de duif liep het nog slechter af. Een gebroken zonneklep was de schade die er aan de wagen achterbleef.

22 oktober 2014

Wagen door de middenberm

Foto: Jurgen van der Kooij

Foto: Jurgen van der Kooij

Op zaterdagochtend 26 juli 2014 reed een uitzendkracht over de N209 vanaf de A12 richting Bleiswijk.

Door, vermoedelijk, een black-out schoot hij met trekker en oplegger door de middenberm waarbij hij op de verkeerde rijbaan terecht kwam. Bij het terugsturen kwam hij wederom in de middenberm terecht en ramde hierbij een lichtmast.

De schade aan deze 1 jaar oude wagen is dermate groot, o.a.: ontzette cabine, verbogen chassis, lek koelsysteem, beschadigde vooras, dat hij waarschijnlijk als Total loss kan worden beschouwd.

Foto: Jurgen van der Kooij

De laatste keer dat er in Den haag een wagen Total loss werd gereden was in 2001, toen in de bocht van de A-4 naar de A-13 bij gladheid een taxi op de middelste baan uit de bocht vloog en hierbij een DAF 95 op de vangrails plaatste. 

Van het padje!!

Op woensdagavond 7 mei 2014 moest een collega bij een klant een lading ophalen.

Het terrein naast deze klant is een bouwplaats. Bij het oprijden van de rijplaten, om bij de klant te komen, komt de wagen naast de platen terecht en zakt tot de assen in het zand waardoor het span muurvast komt te staan.

Vanwege de duisternis en de locatie waar de wagen is gestrand, hij vormt geen gevaar voor de omgeving en staat niemand in de weg, wordt er op donderdag actie ondernomen om de wagen uit de zandput te krijgen.

Aangezien de wagen met de achterkant naar de weg stond en de achterzijde dermate weggezakt was werd het een hele toer om de wagen weer op de weg te krijgen.

Afscheid met gevolgen

Foto: Ron Reuver

Foto: Ron Reuver

 

Foto: Ron Reuver

Op 24 april 2014 kregen we vanuit Rotterdam het bericht dat we onze wagen moesten inleveren, hij zou in het vervolg worden ingezet te Almere.  

Op de laatste dienst, die deze wagen in Den haag zou rijden, sloeg het "noodlot" toe en reed een, onoplettende, collega op een rij betonblokken.

Gevolg was dus dat de wagen eerst hersteld moest worden aleer hij verplaatst kon worden.

Trekker vs. Tractor

Bron: RTV-NH Bron: RTV-NH

Foto: RTV N-H / Anne Kruijsen

Op 20 februari 2014 vond er een aanrijding plaats, op de kruising van de N9 en de N99 bij De Kooy, tussen een vrachtauto van PostNL en een tractor met aanhangwagen geladen met afvalslib. De tractor bestuurder verleende op de kruising geen voorrang aan de PostNL chauffeur. Hierdoor ontstond een botsing waarbij de aanhangwagen van de tractor kantelde. Bij de aanrijding liep de tractorbestuurder verwondingen aan zijn hoofd op en moest voor behandeling worden overgebracht naar het ziekenhuis, de inhoud van de aanhanger kwam op het wegdek terecht. Op het moment dat de aanhangwagen begon te kantelen botste er nog een personenauto tegen aan.

Foto's: Maurice Amoureus: http://www.maurice-amoureus.com

Wat nieuw is kan ook kapot

In de week van Oud en Nieuw (2013/2014) werden in Amsterdam de nieuwe Iveco Stralissen geleverd. Een week later en met  1732 km op de teller is de eerste schade van deze serie al weer een feit. Terwijl de chauffeur van deze wagen zijn deuren dicht wil doen komt er een uitzendkracht van het cluster Nieuwegein, deze trekt zijn combinatie in de rondte om recht voor een dok te komen maar doet dat te dicht bij de stilstaande wagen zodat schade aan de voorkant van deze nieuwe trekker ontstaat. Tsja, eentje moet de eerste zijn maar zo snel!! En net zoals bij de bakwagens is Amsterdam weer de eerste.

Ongeval Batadorp

Foto:SQ Vision - Transport Online

Op 8 november 2013 is een vrachtwagen van PostNL geschaard, op de N2 bij knooppunt Batadorp en in de middenberm terechtgekomen. Het ongeluk gebeurde rond 22.00 uur.

Gelukkig bleef de wagen rechtop staan en raakte er niemand gewond.

De wagen en de trailer liepen aanzienlijke schade op

Foto: SQ Vision - Transport Online onder: Joop S.

DomDom (vervolg)

Foto: Huib Schoot

Foto: Huib Schoot

Een uitzendkracht van het Cluster Amsterdam volgt op 10 september 2013 tijdens een rit zijn navigatiesysteem door Amsterdam. Dit "hulpmiddel" stuurt hem door de Willem Fenengastraat. Maar ja, daar is een viaduct met een doorgang van 3,40 meter en die nieuwe Scania's zijn nu eenmaal 3,85 hoog dus dat past niet helemaal. Tsja er moet er één de eerste zijn!!!!

Collega in de vangrail

Eigen foto Eigen foto

Haagsche collega wordt 's nachts op de A-12 gesneden en komt in de vangrails.

Dader vooralsnog onbekend!

30 juli 2013

Wasput???

Foto: Huib Schoot

Foto: Huib Schoot

Op 26 februari 2013 wilde een collega uit Amsterdam, bij Truckland te Amsterdam, een wagen wisselen.

Foto: Huib Schoot

Om dit te kunnen doen wilde hij de trailer parkeren om hem af te kunnen koppelen, hiervoor reed hij een stukje de wasstraat in en zakte door de roosters van de afvoerput.

Er moest een bergingswagen van Van Pelt aan te pas komen om hem er weer uit te krijgen.  

Van Pelt maakte hierbij gebruik van een opblaaskussen om de wagen te lichten. 

   Dakloos

Op 29 januari 2013 kwam er een collega uit Nieuwegein op het sorteercentrum in Den Haag.
Hij deed zijn deuren open en, oh oh wat een pech, zijn hele dak was weg!!

Foto: Jan Hazes

Foto: Eigen foto

Waar is het dak gebleven
van deze cabrio trailer?????
De trailer wordt nu gebruikt
voor speciaal vervoer!!!

Eigen foto

Bewerking Kees de Willigen

Dik pak sneeuw legt Den Haag lam

In de nacht van 14 op 15 januari 2013 is er op uitgebreide schaal sneeuw gevallen. In het zuidwesten en westen van het land viel op zeer veel plaatsen meer dan 10cm, maar Den Haag spande de kroon met 19 cm sneeuw. De gevolgen waren behoorlijk, zo stond het verkeer op en rond het Prins Clausplein muurvast. Doordat het sorteercentrum brieven van PostNL in het, naast het verkeersplein gelegen, industriegebied “het Forepark" ligt was dit ook zeer moeilijk bereikbaar.

Foto: Rene Hendriks
Foto: Rene Hendriks

Ook wagens van PostNL kwamen in de verkeerschaos vast te staan en moesten, met behulp van omstanders, vrijgemaakt worden.

Foto's beschikbaar gesteld door: Regio15.nl

Ongeval met twee vrachtwagens op de A32

Op maandag 4 juni 2012 vond er op de A32 in de richting Meppel een ongeval plaats met twee vrachtwagens. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Steenwijk Noord waarbij een collega uit Zwolle zwaar gewond raakte. Na de aanrijding raakte hij met zijn combinatie van de weg en belandde met de cabine in een greppel. Hij moest door de brandweer uit de cabine bevrijd worden waarna hij door de trauma helikopter kon worden afgevoerd.

Beelden TV Oost

Bekijk de fotoreportage van Regio Meppel

Foto`s: Dennis Stoelwinder www.flitsnieuws.nl en Persbureau Meter

Foto: Regio Meppel Foto: Regio Meppel

Bevroren remleidingen

Foto: Ron Reuver Foto: Ron Reuver Foto: Ron Reuver

Bij het aanbreken van de vorstperiode, eind januari 2012, worden de Iveco  bakwagens getroffen door bevroren ventielen in de remleidingen. Deze wagen was niet meer in staat om zelf naar de garage te rijden en moest worden afgesleept. Misschien af en toe eens ontluchten???

2 februari 2011

Van zijn sokkel gereden  

Foto: Gerard Breugem Foto: Gerard Breugem

Niet alleen aan de wagens ontstaat schade door onoplettendheid. Bij depot Wateringen, heeft een collega uit Rotterdam, bij het achteruit rijden een steunpaal van de overkapping van zijn sokkel gereden.

25 januari 2012

Collega rijd op vangrail  

Foto: Jurgen van der Kooij  Foto: Jurgen van der Kooij 

Een collega uit Dordrecht ziet, bij het uitdraaien van de slagboom bij het sorteercentrum Den Haag, een vangrail over het hoofd die de brandkraan moet beschermen. Hij rijdt daarbij zijn koplamp en bumper kapot.

Gevaarlijk is alleen het bordje dat achter zijn voorruit staat. 

6 januari 2012

Dak verloren

Donderdag 5 januari, wederom een stormachtige dag,rijdt een Amsterdamse collega een postrit naar Antwerpen. Bij aankomst bij de Post in Antwerpen deed de chauffeur de deuren van de oplegger open en zag toen, dat het hele dak van de oplegger was verdwenen. Aan te nemen is dat het dak door de heftige weersomstandigheden van de trailer is afgerukt. De chauffeur heeft niets van het voorval gemerkt en is ook door andere weggebruikers niet gewaarschuwd.

Het voorval is gemeld bij de KLPD en bij Rijkswaterstaat maar daar was nog niets bekend.

Dus, waar is dat dak....!?!?

5 januari 2012

Storm schade aan eigen wagen

Dinsdag 3 januari moest ik pakketten lossen bij depot Utrecht, bij het openen van het portier werd deze gegrepen door een rukwind. Voor ik het wist hing ik met deur en al voor de trekker. Gevolg: een deur die verder opengaat dan gewoon is en een ontzette grill.

4 januari 2012

Foto: Jurgen van der Kooij Foto: Jurgen van der Kooij

Charter ramt Post NL wagen

In de vroege ochtend van woensdag 30 december 2011 stuurt een charter, bij het aanrijden van een dok bij Depot Waddinxveen, te kort in en rijdt tegen een nieuwe Iveco trekker van het cluster Amsterdam.

30 november 2011

Foto: Kees van Willigen Foto: Kees van Willigen

VOORHEEN

Foto: Eddy Bossenbroek

Foto: Thymen Stolk

Foto: Joep Schipper

Foto: Etienne Busink
Foto: Joep Schipper Foto: R. den Hoed

     

Foto: R. den Hoed Foto: Etienne Busink
Foto: Joep Schipper Foto: R. den Hoed

 

Gerard Breugem

 Kees maakt van elke nood een deugd!

Gastenboek

 Foto's:

Kees de Willigen - Waddinxveen

Richard de Jonge - Rotterdam

John v/dn Berg - Waddinxveen

Ron Reuver - Den Haag

Gerard Breugem - Den Haag

Eigen foto's 

Design

 

Jurgen van der Kooij 2014

Achtergrondfoto:

 

www.phothora.nl

 Foto's:

Huib Schoot - Amsterdam

Marco Brummer - Amsterdam

Joep Schipper - Amsterdam

Eddy Bossenbroek - nwvfoto.nl

John Swarts - Hoofddorp

Wim Keil - Hoofddorp