Transport Nieuws
 

Foto: PHOTHORA

Nieuwe trekkers en opleggers voor PostNL Transport

De IVECO’s Stralis EURO 5, welke nu nog voor PostNL rijden, lopen tussen augustus 2014 en februari 2015 uit de lease en zullen vervangen gaan worden door trekkers van het type: MAN TGX XLX 440 (Euro 6).

Iveco Stralis 420 pk 

Op basis van ervaringen met onze nieuwste trekkers (IVECO High Road) zullen de trekkers geleverd worden met standkachel en een extra brandstoftank, alleen ontbreekt deze keer het ‘bakkie’. Deze MAN trekkers zijn momenteel naar tevredenheid in gebruik bij onze collega’s in België. Tevens hebben een aantal chauffeurs de auto twee weken getest en het als een waardige vervanger bevonden.

PostNL heeft er 45 besteld en 8 zijn in optie. Met deze vervanging is de vloot van PostNL 100% EURO 6.

 

TRAILERS

Ter vervanging van trailers die uit de APK lopen en gedeeltelijke aanvulling op de bestaande vloot van Hool trailers, heeft PostNL 10 trailers besteld van het merk Krone. De eerste trailer wordt in week 23 afgeleverd waarna deze door een aantal collega’s beoordeeld zal worden of aan de opgegeven specificaties voldaan wordt. Vervolgens zullen, al dan niet aangepast, de resterende 9 in productie gaan en eind augustus / begin september afgeleverd worden.


Nieuwe Iveco trekkers voor PostNL Transport

 

In december / januari 2013/2014 krijgt PostNL Transport de beschikking over 65 Iveco Stralis 440S Hi-way trekkers ter vervanging van de 55 Scania's en 12 (oranje) Iveco's uit 2008.

Iveco Stralis 420 pk  Iveco Stralis 420 pk

Deze Iveco's zijn voorzien de nieuwe FPT Cursor 11- Euro 6 motoren met 420 pk en geautomatiseerde EUROTRONIC transmissies van ZF met 12 versnellingen.

Download hier een fraaie wallpaper of screensaver voor uw computer.

<MEER INFO>

Superschone vrachtwagen voor Transport Nieuwegein

Sinds 19 augustus 2013 rijdt het cluster Nieuwegein met een superschone vrachtwagen op ‘liquid natural gas’ (LNG). Daarmee voldoet deze vrachtwagen aan de strengste milieueisen en is hij ook nog eens vijf maal stiller dan een vergelijkbare dieseltruck. LNG staat voor 'liquid natural gas' maar eigenlijk is het ‘liquid biogas’. Het gas is namelijk gemaakt van afval. LNG is een ideale brandstof voor zwaardere vormen van transport, zoals scheepvaart en vrachtwagens. Een belangrijk voordeel van LNG is dat er 90 procent minder fijnstof en stikstof vrijkomt. De uitstoot van een LNG-vrachtwagen is 80 procent CO2-neutraal. LNG is ook nog eens schoner voor de motor. Dat betekent minder onderhoud.

IVECO LNG TRUCK

De vrachtwagen is een IVECO Stralis die geschikt is gemaakt voor LNG. Hij zal tot eind 2014 bij Transport Nieuwegein rijden. Daarna gaat PostNL bekijken of de vrachtwagen op LNG voldoet.

Naast deze vrachtwagen op LNG, test PostNL ook hybride bestelbussen en een elektrisch ondersteunde cargofiets.


Spiegelafstelplaats voor Transport Rotterdam

De eerste Spiegelafstelplaats (SAP) voor PostNL transport is aangelegd bij het sorteercentrum brieven in Rotterdam, de Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten (OSC) heeft deze SAP aangelegd volgens de wettelijk voorgeschreven oppervlakten.

Spiegelafstelplaats

Tijdens de Code95 dag in 2012 werden zithouding en spiegelafstelling reeds behandeld. Besloten werd dat, vanwege onze distributie werkzaamheden en het veelvuldig opereren in dicht bevolkte gebieden de aanleg van een eigen SAP wenselijk was. In zekere zin is deze afstelplaats uniek want het is de eerste in ons land waarbij de chauffeur de kans krijgt veel voorkomende schades aan de rechtervoorzijde te bestrijden met de trottoirspiegel.

Spiegelafstelplaats

Overigens is Post-NL al jaren zeer actief met het bestrijden van ongevallen in de Dode Hoek en was het een van de eerste bedrijven die overging tot het plaatsen van de Dode Hoek Camera.

Spiegelafstelplaats

GEBRUIKSAANWIJZING VAN DE SPIEGELAFSTELPLAATS

NU OOK BIJ DE SCB'S DEN BOSCH, ZWOLLE EN AMSTERDAM!!!


Nieuwe Scania's voor PostNL Transport

Sinds juli 2013 rijden de eerste zes nieuwe Scania bakwagens rond op het cluster Amsterdam. De Scania's zijn van het type P230 en zijn voorzien van een van Hool opbouw en d'Hollandia laadklep. In september volgt er nog een levering van 19 bakwagens voor de verschillende regio's in het land.

Scania P230

De Scania P230 heeft een 230 pk sterke vijfcilinder, 9 liter,  Euro 5 diesel motor met Opticruise, een geautomatiseerd versnellingssysteem.


Gastenboek

Design

 

Jurgen van der Kooij 2013

Foto's:

PostNL

OSC

Achtergrondfoto:

 

www.phothora.nl